HTML

Miner.hu kereső

Wii Wii Wii

Ami a hírekből kimaradt, de érdemes lehet tudni róla.

Wii hírek

Nincs megjeleníthető elem

Nintendo-Wii.hu

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

  • Lusuka: egeszseg-figyelo.com/ (2021.12.08. 21:41) Super Mario Galaxy
  • Sanoj: Üdv A wii wi-fi beállítása tényleg nem bonyolult, pár kattintás és kész. De maga a netezés egy ra... (2011.02.09. 10:57) A Wii és a Wi-fi
  • langolier: @karcsi97 Meghalt a blog, senki sem válaszol neked. Kell hozzá a Wii is, a Wii Fit csak egy irányí... (2009.02.05. 23:34) Wii Fit
  • nagy imre: szar a honlapod de viszont jó játékok vannak benne! :I (2008.11.01. 14:44) Kölcsönkapott játékok
  • katissza: Szia! Kéépzeld, e-bay.com-on most nagyon olcsón tudsz rendelni, én most rendelem pont, 140USD-ért,... (2008.08.02. 10:37) A Wii nem mozgat meg - annyira

Wii Sports

2007.01.23. 18:19 Bártházi András

A Wii Sports az a játék CD, ami a Wii konzollal együtt jön. Azoknak, akik a Wii új játékélményét szeretnék kipróbálni, minden bizonnyal a legjobb választás volt. A CD a következő 5 játékot tartalmazza:
  • tenisz,
  • baseball,
  • bowling,
  • golf és
  • boksz.
Illetve, ezeken kívül még párat, mert tréningezhetjük is magunkat, illetve felmérhetjük a fitnesz szintünket is.

Mindegyik játékos játékonként egy úgynevezett Skill Levellel rendelkezik, vagyis nyilván van tartva, hogy milyen szinten megy neki a játék. Egyjátékos üzemmódban ez alapján kapunk ellenfelet. Ahogy láttam, a választható ellenfelek köre egy véges kör, mindegyik egy meghatározott szinttel rendelkezik. A játékunk minősége (elért pontszám, stb.) és ahol van, az ellenfelünk szintje alapján számítva növekszik a tudásszint értéke. Az 1000-et elérve, mely a fejlődésünket jelző diagram (idő, érték) felénél található, Pro minősítést kapunk, amikor pedig egy 1600-as, 1700-as szinten álló játékost megverünk, akkor dícséretet. Ennek külön jelentősége különben nincs, gyakorlatilag a kapott ellenfelek szintjét határozza csak meg. A diagram alapján arra tippeltem volna, hogy a plafon 2000, és akkor majd SuperPro, vagy hasonló minősítést kap az ember. Hát nem, nem történt semmi, a diagramból a vonal kifutott. Viszont a legerősebb ellenfél 2000 körüli, így ha erősebbek vagyunk, ezen a szinten már nem kapunk erősebb ellenfelet, a pontszerzéshez pedig egyre profibb játékot kell nyújtanunk, a lehető legkevesebb pontvesztéssel, kiütéssel, stb. játék közben. Egyes beszámolók szerint 3100-3200 körüli az elérhető maximum, amikor már nyert játék esetén sem jár pont.

Az egyes játékok hasonlítanak egymásra ha egyedül, vagy ketten játszuk, a tréning és fitnesz módban azonban teljesen más játékmód is előjöhet. A tenisz esetén egy fal adott, de minden ütés után változó pontjára kell visszaütni a labdát, vagy minél több labdát kell visszaütni, stb., tehát igazán lehetőség adódik a megmérettetésre. A tréning üzemmódok sem feltétlenül könnyűen, de mindenképpen alkalmasak arra, hogy egy-egy részét az adott játéknak (iránytartás, célzás, erősségek) begyakoroljuk.

A tréning üzemmódban mindegyik játék esetén három minijáték áll rendelkezésünkre, melyek egymás után jelennek meg: amint az elsővel játszunk, megjelenik a második, amint a másodikkal, a harmadik. Az egyes játékokban lehet érmeket szerezni, melyeknek gyakorlati haszna nincs, de azért jól mutatnak. Mivel szeretném bemutatni a jövőben az egyes játékokat, ezekről inkább ott írnék részletesebben.

Végül a fitnesz szint megállapítása azt jelenti, hogy a tréninges játékokból a gép összeválogat párat, amit végig kell játszanunk. Ezek eredményéből kiszámít nekünk egy kort, ha minden igaz 20 és 40 év között, és ezt ábrázolja is szépen diagramon. Egy nap csak egy fitneszt játszhat egy játékos, így naponta követhetjük végig, hogy milyen edzettek vagyunk.

Mára ennyit, vegyetek Wii-t. ;)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://wiirsli.blog.hu/api/trackback/id/tr7230478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blackdog · http://blog.blackdog.hu 2007.01.24. 13:40:25

Kezdek nagyon elcsábulni, csak az a baj, hogy sehol nem tudom kipróbálni, mielőtt megvenném. Media Marktban és hasonló helyeken hegyekben állnak a kipróbálható konzolok, de Wii-t nem lehet látni sehol.

Kis kötözködés: a Wii játékok nem DVD-n jönnek? (CD helyett? :) ). Jól van, megszűntem. :)

zhaoman 2007.01.28. 10:44:15

OFF:
A következő videó témája szintén a Wii.
Ha van 3 percetek, nézzétek meg!

www.youtube.com/watch?v=8_drrgyeA5U
süti beállítások módosítása